In de maand maart kregen de kinderen de opdracht van Hilde, de boswachter en de boomdokter om hun knuffel mee te brengen naar school. Het is het maandpunt van de 'omarming'. We zijn met elkaar en we zijn er voor elkaar.


Je hebt iemand nodig
stil en oprecht
die als het erop aan komt
voor je bidt of voor je vecht
pas als je iemand hebt
die met je lacht en met je grient
dan pas kun je zeggen:
'k heb een vriend
Toon Hermans
In december kregen alle kinderen een speciale opdracht van Hilde, de boswachter en de boomdokter. De opdracht luidde als volgt: "Oefen een kerstliedje in en zing dit met jouw klas voor de hele school".
Op donderdag 22 december was het dan eindelijk zover...
Alle kinderen gaven het beste van zichzelf. Het was een supergezellige namiddag en de sfeer zat er dik in. Proficiat aan iedereen! Het is nogmaals bewezen op onze school zit er talent!

Op dinsdag 15 november werd het derde maandpunt voorgesteld. We maakten kennis met 3 bomen in het bos die een hevige storm doormaakten. De 3 bomen moesten elk op hun manier een verlies verwerken. De ene boom was een belangrijke tak kwijt, de tweede boom was omgevallen en de derde boom had een ernstige wonde. Ook wij hebben wel eens verdriet te verwerken door het verlies van een dierbare of een huisdier of... Op zo'n moment kan een aanmoedigend woordje, een schouderklopje, een luisterend oor echt deugd doen. Deze maand doen we ons best om extra lief en zorgzaam te zijn voor elkaar! 800_1000_ILLUSTRATION.jpeg

Op woensdag 12 oktober kwamen we met de hele school terug samen rond de schoolboom. Eigenlijk merkten we dat hij er na die eerste maand nog steeds wat triestig uitzag... Gelukkig brachten we daar verandering in, want elke klas kreeg de opdracht om een kleurrijke tak met blaadjes te maken. De versierde takken werden aan de boomdokter voorgesteld, hij was echt onder de indruk van al die kleurrijke takken...  Nadien hing de boswachter alle takken in de boom. Wat was het resultaat mooi om te zien! We zijn er zeker van dat hij zich heel snel weer gelukkig zal voelen met al die kleurrijke blaadjes en al die vogeltjes die fluiten op zijn takken. 

Het tweede maandpunt werd voorgesteld; in de maand oktober zullen we ons best doen om extra lief te zijn voor mens, dier en natuur. Elke klas krijgt de opdracht om deze maand één activiteit naar keuze te doen in het bos. Veel succes! 

Om af te sluiten dansten we allemaal samen de themadans onder begeleiding van juf Lies en de kinderen van de derde kleuterklas. Het was weer een gezellig moment!

Symboolboom_-_02_oktober.jpg

Dit schooljaar is het jaarthema 'Als bomen vertellen'. Elke maand zal de boom ons iets bijzonder vertellen en ons ook telkens een opdracht geven. Bij elk maandpunt hoort een symbool en met dit symbool zal de boom gevuld worden. Ook op de banner boven de schoolpoort zal u dit kunnen meevolgen. 

Bij de opening van ons jaarthema ontmoetten we de boswachter die tijdens een controleronde ontdekte dat het niet zo goed ging met één van de bomen in het bos. De boom werd onderzocht door de boomdokter maar die kon geen oorzaak vinden voor het verlies van zijn takken en bladeren. Hij ontdekte dat het een zeer speciale boomsoort betrof: een klasboom, een klasboom die er allesbehalve gelukkig uitzag. 
Plots kwam Hilde voorbijgewandeld, ze schrok zich te pletter toen ze de boom zag. Tijdens de zomervakantie had ze regelmatig onder die boom een boek gelezen. Ze had genoten van de rust en de schaduw die de boom haar gaf, ook het gefluit van de vogeltjes was een waar genot. 
Hilde vertelde ons over haar bijzondere talent; ze kan namelijk heel goed luisteren naar bomen. Een fantastisch talent, want bomen hebben heel veel te vertellen. Je moet alleen heel goed kunnen luisteren. Hilde kwam de oorzaak van het probleem op het spoor. Tijdens de zomervakantie waren er immers heel wat kinderen in het bos geweest en was de boom heel gelukkig. Daardoor groeiden heel wat kleurrijke blaadjes aan de boom en zaten de vogeltjes allemaal op zijn takken. Maar helaas is het nu heel eenzaam in het bos en is de boom allesbehalve gelukkig.

Misschien kunnen we er samen voor zorgen dat de boom weer vrolijk en mooi wordt?
Onze eerste opdracht bestaat erin om met elke klas een mooie tak te maken met kleurrijke en creatieve blaadjes. 

800_1000_ILLUSTRATION.jpeg