Op vrijdag 22 april werd de voorlaatste vogel voorgesteld aan de kinderen. Nandoe leert ons deze maand om gezond te leven. We doen dit aan de hand van twee opdrachten: de eerste opdracht is dat er elke week een bewegingsspel gespeeld kan worden op de speelplaatsen en de tweede opdracht is dat we allemaal samen op 19 mei met een gezonde lunchbox naar school komen.
We maken er een gezellig samen zijn van tijdens het opeten ervan in de klas. 

1La De HUPpende kangoeroes: Geluksvogel NandoeAlle kinderen hadden deze maand van Mingo de opdracht gekregen om een gekke, creatieve maar vooral POSITIEVE bril te maken. Op donderdag 24 februari stelden alle leerlingen hun exemplaar aan elkaar voor. Elke klas mocht een rondje lopen op de speelplaats en zo zijn/haar bril tonen aan de anderen. Wat een prachtexemplaren! Wauw! Iedereen had op zijn eigen manier een bril gemaakt om op een positieve manier naar dingen te kijken die soms moeilijk zijn. De opdracht was helemaal geslaagd. We zijn benieuwd wat de volgende uitdaging zal zijn. 

De talentenshow was nog maar net achter de rug en er werd al een nieuwe vogel voorgesteld aan de kinderen. Dit keer is Mingo aan de beurt. Mingo zit helemaal niet goed in zijn vel. Hij heeft nergens zin in en ervaart allerlei onaangename gevoelens: boos, bang, triest. Hij heeft geen zin om met zijn familie naar de grote poel te gaan. Hij is grijs en zijn familie heeft hele mooie roze gekleurde veren. Na de aankomst bij de grote poel, begint Mingo zich te amuseren. Hij ontdekt dat dingen op een andere manier bekijken, zorgen voor een veel blijer en gelukkiger gevoel. Daarom zet hij nu regelmatig zijn roze bril op en bekijkt hij de wereld positief. Dat wil hij heel graag leren aan de kinderen. 
De opdracht van Mingo is om een gekke, gekleurde, vrolijke en vooral positieve (carnavals)bril te maken. Alles kan en alles mag. De kinderen mogen heel creatief te werk gaan. Wat een uitdagende maar fijne opdracht! Op donderdag 24 februari mogen alle kinderen hun bril tonen tijdens onze brillenparade. 
mingo.jpg

Grote_talentenshow_t_Hoge_Vrijdag_4_februari.png

Op maandag 10 januari werd 'Dipper' voorgesteld aan de kinderen. Jammer genoeg konden we niet meer met de ganse school samen komen. Gelukkig zagen juf Ine en de sierlijke vogel, juf Nele het zitten om online te vertellen over Dipper en de opdracht. 
Dipper is onzeker over zichzelf. Hij wil heel graag hoog in de lucht kunnen vliegen. Helaas is hij geen grote vogel en lukt hem dat niet. Maar hij heeft wel een ander uniek talent: hij kan zwemmen en springen in het water. Hij leert de kinderen om zichzelf te zijn en na te denken over hun talenten. Dipper vraagt de kinderen om deze maand op zoek te gaan naar een talent van zichzelf en dit dan te tonen aan de anderen. Met de ganse school kijken we op vrijdag 28 januari naar de digitale talentenshow. Zowel Dipper als onze sierlijke vogel zijn benieuwd naar de talenten van de kinderen. 

dipper.jpg