De voorstelling van het tweede maandpunt gebeurde opnieuw met alle kinderen samen. Deze maand kwam vogel Kaketoe zijn verhaal brengen. Kaketoe staat voor relaties met anderen. 
Kaketoe denkt alleen aan zichzelf. Iets doen voor een ander kent hij niet. Na ontmoetingen met andere vogels kwam hij tot de vaststelling dat het wel fijn is om iets voor een ander te doen. 
Kaketoe had dan ook een opdracht voor alle kinderen. Deze maand zullen ze één week attent zijn voor iemand uit de klas. 
Van juf of meester krijgen ze een kaartje met een ‘geheim vriendje’ op. Het is de bedoeling dat de kinderen leren attent zijn voor een ander. Ze leren dat een compliment geven of krijgen heel fijn is.
Zo hopen we weer een stapje dichter te zijn in onze zoektocht naar het ‘geluk’. 

Op vrijdag werd het startschot gegeven voor de opening van ons nieuwe jaarthema 'Op 't Hoge zijn wij geluksvogels'. Dit jaar willen we ervoor zorgen dat elk kind zich een geluksvogel kan en mag noemen. Juf Nele stelde als sierlijke vogel de eerste vogel Sporo voor; Sporo staat voor 'durven dromen en het stap voor stap waarmaken van je dromen'. Op die manier ben je immers een stapje dichter om je gelukkig te voelen.
Ook wij willen als school onze kinderen aanmoedigen om te durven dromen en doelen voorop te stellen in hun leven. Daarom krijgen ze deze maand de opdracht om na te denken van welke doelen ze dit schooljaar werk willen maken en per klas wordt een vogelnestje gemaakt om de vogels van onze geluksboom een plekje te geven.
Sporo.jpgIMG_5689_2.JPG

Bij het binnenkomen van de school kun je er niet naast kijken.
Ons nieuwe jaarthema hangt boven onze poort. Hebben jullie het al gezien? 

Deze ochtend voerden we actie met onze school. Aan alle ouders werd gevraagd om de belofte te maken zich altijd aan de snelheidslimiet te houden van de zone 30. Om deze belofte kracht bij te zetten, ondertekenden ouders een grote poster. Samen gaan we voor een veilige schoolomgeving.Vandaag was er opnieuw een onaangekondigde actie van Raafje FLUO. 
We waren heel blij te mogen vaststellen dat heel wat kinderen hun fluohesje aanhadden! 
We blijven hier verder op inzetten. De donkere dagen komen eraan. Het is heel belangrijk dat iedereen goed zichtbaar is op straat.

statistieken_fluo_raafje.PNG