De afgelopen periode kregen we 4 studenten van de VIVES over de vloer. De bedoeling was dat zij een gezamenlijk project uitwerkten voor de klassen L1, L3, L5 en L6. Het werd een project rond beroepen... Naast een bezoek aan de brandweer en AZ Groeninge, waren er ook een aantal mama's en papa's die ons wat meer vertelden over het beroep dat zij uitoefenen. 

Dankjewel om dit met ons te delen!

Naar aanleiding van de poëzieweek organiseerden we met alle klassen een aantal poëtische activiteiten.
Op vrijdag ging er een toonmoment door met en voor de kinderen, de ouders en grootouders…

De kinderen waren heel fier om hun werk te tonen aan elkaar!

Een namiddag gezelschapspellen spelen op school moet kunnen... 
In VBS 't Hoge vinden onze oudste leerlingen het dan ook super om hun favoriete spel uit te leggen en dan samen met de jongere kinderen te spelen...
Met wat koekjes erbij kon de namiddag niet meer stuk.

Dankjewel aan onze oudste leerlingen om die taak zo ter harte te nemen! 

Help! Bij een ritje met zijn cabrio raakte Sinterklaas zijn mijter kwijt. Hij deed dan ook een oproep naar alle kinderen van VBS 't Hoge om hem te helpen aan een nieuwe mijter zodat hij geen koud meer had aan zijn hoofd. De kinderen knutselden erop los, het resultaat mocht dan ook gezien worden.
Tot plots... we verrast werden door de politie die samen met de pieten de mijter van Sinterklaas teruggevonden had in de berm iets verderop... 

Sinterklaas beloofde de collectie mijters van VBS 't Hoge mee te nemen zodat hij nu steeds een vervangmijter zou hebben!

Naar aanleiding van de Warmste Week organiseerden we vorige donderdag met alle kinderen, juffen en meesters van de school een Warme Crea-namiddag. Er werd gezweet en gezwoegd, want er moest heel wat gemaakt worden. Onze oudste leerlingen hielpen spontaan onze jongste kinderen én het moet gezegd dat de sfeer goed zat. De komende dagen wordt een laatste hand gelegd aan de werkjes zodat alles tijdig af is tegen vrijdag.