Eindelijk was het zover, we trokken terug naar de moestuintjes.
Er stonden elf toffe juffen en meesters ons op te wachten.Eerst zongen we ons ‘handen uit de mouwenlied’, dan gingen we aan de slag. De tuintjes maakten we winterklaar, we gingen op verkenningsspeurtocht, we maakten butternutsoep en pompoengelei op een buitenvuurtje. Als afsluiter dronken we gezellig onze lekkere soep.

We kijken nu al uit naar onze volgende uitdaging !In dit filmpje kan u zien hoe het er precies aan toe gaat in onze klas en op school. 

Wij zijn echte superhelden!
We hebben onze eigen capes en maskers gemaakt en iedereen kon op ons rekenen!In ons thema ‘dieren’ kwamen intussen al veel dieren aan bod. Soms zijn die dieren ook eens ziek en kan je langsgaan bij een dierenarts. Wij mochten met de klas even binnenkijken in de praktijk van Pauliens mama. Henkie, Pauliens hondje werd ‘chinese vrijwilliger’ op de onderzoektafel. Knuffelbeer belandde op de operatietafel. 

Het was een heel leuk bezoek! 

‘s Morgens stonden we allen paraat om een dag te helpen op de boerderij.  Aangekomen op de boerderij van boer Willem mochten we eerst brood bakken. Tijdens het bakken van onze broodjes konden wij aan de slag op de boerderij. De konijnen en cavia’s eten geven, spelen met de geiten in de weide, de schapen en paarden naar hun weide begeleiden, de varkens brood geven, de paardenstallen en koeienstal uitmesten en ons eens verstoppen tussen de hooi- en strobalen, leuk hoor! Ook de kippen, eenden, kalkoenen, duiven, pauwen,...werden voorzien van graan en broodkruimels. Tussendoor genoten we van een lekkere picknick en speelden we in de speeltuin en zandbak. 

Het was een leuke dag!