×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but L4/moestuinierentwee is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Eindelijk was het zover, we trokken terug naar de moestuintjes.
Er stonden elf toffe juffen en meesters ons op te wachten.Eerst zongen we ons ‘handen uit de mouwenlied’, dan gingen we aan de slag. De tuintjes maakten we winterklaar, we gingen op verkenningsspeurtocht, we maakten butternutsoep en pompoengelei op een buitenvuurtje. Als afsluiter dronken we gezellig onze lekkere soep.

We kijken nu al uit naar onze volgende uitdaging !
{gallery}L4/moestuinierentwee{/gallery}

Kerstboom versieren, lichtjes uithangen, het kerstverhaal 100 keer vertellen, overal glitters 
Dat kan alleen maar het thema Kerstmis zijn!  
Gezelligheid, maar ook veel werk voor de peutertjes. Ze moesten hun kerstverrassing knutselen en poseren voor de camera 😊  
Gelukkig hadden we ook nog tijd voor leuke activiteiten in de klas.  
We maakten op vrijdag 17/12 lekkere kerstkoekjes. Smullen maar!

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!  De Sint was ook in het land en op vrijdag 3 december kwam hij zelf naar onze school.
Wij hebben er voor gezorgd dat hij zich goed thuis zou voelen en hebben samen de klas versierd met onze werkjes.
We hebben dan samen van Sinterklaas en roetpiet gespeeld en hebben ons goed ingeleefd op onze stoomboot. 
Op het magneetbord hielpen wij de roetpieten om de juiste schoorsteen te vinden.
De vertelfee bracht weer een mooi verhaaltje mee van Anna en de Sint.
We hebben veel geoefend op ons liedje voor Sinterklaas. (Sinterklaas kapoentje)
Samen maakten we een schoorsteen voor in de klas. Die hadden we natuurlijk wel nodig om ons schoentje te zetten. Maar wat moest er nu allemaal in ons schoentje komen? Mmm… fruit is lekker en gezond. Wij maakten kennis met de appel, meneertje peertje en de banaan.  
Samen keken wij goed naar de kleur.
We mochten stempelen met echte appels, gele klevertjes plakken in de banaan en een meneertje peertje maken aan de hand van volgend versje: 

Meneertje peertje is zo wit,  
Ik schilder geel  
Ik schilder groen  
Vouwen, wrijven, 
Meneertje peertje open doen. 

Samen deden wij over elk stukje fruit een waarneming. We keken goed welke kleur en vorm de fruitjes hadden. Zo ontdekten we dat een appel en peer een steeltje en kroontje hebben en dat de pitjes wonen in het klokhuis van de appel. We mochten ook eens proeven van de stukjes fruit. Njammie Onze vertelfee bracht een verhaaltje mee: Anna op de grote wc. Na het vertellen van het verhaaltje gingen we aan de slag. 
In de kring konden we kijken wat juf allemaal had meegebracht: prenten van Anna op de grote wc, toilet-rolletjes groot en klein, toiletpapier,… We ontdekten ook dat wij door de wc-rolletjes konden kijken. De peuters maakten ook een lange rij met de rolletjes, scheurden toiletpapier en maakten er een mooi werkje mee. 
Telkens als de peuters flink pipi op de grote wc gedaan hadden, mochten ze een sticker hangen op hun blaadje! 

Wij genoten ook nog van het mooie weer en speelden veel buiten met de fietsen, de poppenwagen, de grote auto’s en de krijtjes. We maakten ook een boomstammen pad om over te lopen, spannend zeg! Elk om de beurt mochten de peuters ook een spelletje met Anna komen spelen. We moesten goed kijken en het juiste toiletje zoeken. 

Om het thema af te sluiten mochten wij samen met juf chocoladepudding maken. We keken,voelden en roken aan de ingrediënten en gingen aan de slag.