Mmm… fruit is lekker en gezond. Wij maakten kennis met de appel, meneertje peertje en de banaan.  
Samen keken wij goed naar de kleur.
We mochten stempelen met echte appels, gele klevertjes plakken in de banaan en een meneertje peertje maken aan de hand van volgend versje: 

Meneertje peertje is zo wit,  
Ik schilder geel  
Ik schilder groen  
Vouwen, wrijven, 
Meneertje peertje open doen. 

Samen deden wij over elk stukje fruit een waarneming. We keken goed welke kleur en vorm de fruitjes hadden. Zo ontdekten we dat een appel en peer een steeltje en kroontje hebben en dat de pitjes wonen in het klokhuis van de appel. We mochten ook eens proeven van de stukjes fruit. Njammie Onze vertelfee bracht een verhaaltje mee: Anna op de grote wc. Na het vertellen van het verhaaltje gingen we aan de slag. 
In de kring konden we kijken wat juf allemaal had meegebracht: prenten van Anna op de grote wc, toilet-rolletjes groot en klein, toiletpapier,… We ontdekten ook dat wij door de wc-rolletjes konden kijken. De peuters maakten ook een lange rij met de rolletjes, scheurden toiletpapier en maakten er een mooi werkje mee. 
Telkens als de peuters flink pipi op de grote wc gedaan hadden, mochten ze een sticker hangen op hun blaadje! 

Wij genoten ook nog van het mooie weer en speelden veel buiten met de fietsen, de poppenwagen, de grote auto’s en de krijtjes. We maakten ook een boomstammen pad om over te lopen, spannend zeg! Elk om de beurt mochten de peuters ook een spelletje met Anna komen spelen. We moesten goed kijken en het juiste toiletje zoeken. 

Om het thema af te sluiten mochten wij samen met juf chocoladepudding maken. We keken,voelden en roken aan de ingrediënten en gingen aan de slag. 

Het is herfst, de blaadjes vallen van de bomen, het wordt kouder en de dagen worden korter. 
Maar wij maken het in onze klas lekker gezellig. 
We speelden en werkten veel in de klas. Eerst als kabouters, daarna als spinnetjes. 
We maakten een rode paddenstoel met witte stippen, gaven de rode paddenstoelen witte stippen met witte dopjes, zochten voor elke kabouter de juiste paddenstoel, speelden met herfstattributen en blaadjes.  We maakten ook een mooie spinnenkroon en leerden 2 liedjes: op een grote paddenstoel en kriebelspin.
 
Op vrijdag (29/10) mochten de peuters verkleed naar de klas komen voor Halloween. 

Veel kijkplezier !De eerste schooldagen zijn voorbij. Hier en daar waren er wat traantjes bij. 
We hebben al veel gespeeld, gekleurd en ook al eens geschilderd (ons eerste schilderwerkje!) 
Gelukkig viel het weer ook mee, want buiten spelen vinden wij super oke. Anna heeft er 9 nieuwe vriendjes bij en dat maakt haar heel erg blij. 
Kijken jullie even mee?