De stoomboot ligt weer aan de kade
Vol met letters van chocolade 
Voor iedereen is er een cadeautje 
En een pepernootje. 
Pieten staan te springen 
Kinderen die liedjes zingen 
Wat een gezelligheid 
Sinterklaas is zo’n fijne tijd. Op donderdagnamiddag organiseerden we een baknamiddag met heel wat oma’s en opa’s die hun best deden om een lekkere cake te bakken. De vriendjes uit de peuterklas en uit het 1e kleuter mochten meehelpen. 

Dan was het eindelijk zover! Heel wat grootouders waren aanwezig om te genieten van enkele liedjes, versjes en dansjes van onze jongste spruiten. Daarna gingen ze richting de Rozentuin en het park, waar hen een zoektocht van Heksje Mimi wachtte. Door de wegwijzers met Jules -de klaspop- kon iedereen gemakkelijk het juiste pad volgen. De zon scheen volop en dat maakte dat de sfeer er goed inzat.

Na al dat zoeken was het nog even nagenieten bij een kopje koffie en een stukje cake aan de trappen van het kasteel. Uiteindelijk gingen alle grootouders tevreden en met een knutselwerkje huiswaarts. De afgelopen weken leerden we in de klas over de verschillende dieren op de kinderboerderij.  
We deden een blote-voeten-parcours door het hooi van de paarden, het maïs van het varken en de pluimen van de kip. Wat kriebelde en prikte het tussen onze tenen...
Daarna schilderden we met hooi en modder. Het werd een heus kunstwerk.  
Als kers op de taart brachten we een bezoek aan kinderboerderij ‘Den Ast’ in Lichtervelde. We kregen de kans om de verschillende dieren te aaien en eten te geven. We genoten er met volle teugen van!


Onze eerste stapjes op school… We waren allemaal heel benieuwd en stiekem ook een beetje zenuwachtig, maar de instap is bij iedereen heel vlot verlopen. 
De eerste weken maakten we vooral kennis met elkaar en met de klas. We leren de namen kennen, ons symbool en de verschillende hoeken in de klas.  
Geniet maar even mee…!