Een echt kasteel in onze klas, met een ophaalbrug.
We slagen voor onze proeven en worden page, schildknaap en ridder. 
We schitteren als prachtige jonkvrouwen. 
We weven ons eigen geldbeursje.
Jonkvrouw (juf) Delphine leert ons schilderen met zelfgemaakte penselen van ganzenveren en zelfgemaakte verf van water en kruiden.
Wat was alles toch anders in de middeleeuwen! 
                                                                                              Op een dag hadden we post van de Gruffalo. Hij moest een dagje zijn bos verlaten en vroeg ons om er even voor te zorgen. We werden allemaal samen een beetje ‘Gruffalo’… We kregen eeltige knieën van knietikkertje te spelenen een paarse stekel op onze rug. We hadden een groene wrat op onze neus, bouwden vormen na met takken,onze sterke tong haalde lekkere dingen op, …DGruffalo hebben we niet gezien. Gelukkig want die vinden we stiekem toch een beetje eng. We slaan onze handen in elkaar en maken vandaag lekkere soep. Iedereen mag helpen: groenten snijden (let op! Hou je mes goed vast, de ene kant snijdt en de andere niet), groenten wassen (we willen geen aarderestjes in onze soep), af en toe eens roeren want we willen ook geen aangebrande soep. En dan alles mixen en proeven. Weet je…iedereen heeft geproefd en er bleef geen druppeltje soep over 😊In ons thema ‘dieren’ kwamen intussen al veel dieren aan bod. Soms zijn die dieren ook eens ziek en kan je langsgaan bij een dierenarts. Wij mochten met de klas even binnenkijken in de praktijk van Pauliens mama. Henkie, Pauliens hondje werd ‘chinese vrijwilliger’ op de onderzoektafel. Knuffelbeer belandde op de operatietafel. 

Het was een heel leuk bezoek! 

‘s Morgens stonden we allen paraat om een dag te helpen op de boerderij.  Aangekomen op de boerderij van boer Willem mochten we eerst brood bakken. Tijdens het bakken van onze broodjes konden wij aan de slag op de boerderij. De konijnen en cavia’s eten geven, spelen met de geiten in de weide, de schapen en paarden naar hun weide begeleiden, de varkens brood geven, de paardenstallen en koeienstal uitmesten en ons eens verstoppen tussen de hooi- en strobalen, leuk hoor! Ook de kippen, eenden, kalkoenen, duiven, pauwen,...werden voorzien van graan en broodkruimels. Tussendoor genoten we van een lekkere picknick en speelden we in de speeltuin en zandbak. 

Het was een leuke dag!